Kısa Özet Bilgiler

www.ozetbilgiler.com

Din ile İlgili 10 Soru – Cevap

Din ile İlgili 10 Soru – On Cevap

DİN SORULARI

Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır?
Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir.

Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?
Cevap : Vahiy denir.

Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine nedenir?
Cevap : Sure ismi verilir.

Soru 4: Kur’an’ı Kerim’de hakkında en çok ayet inen kavim hangisidir?
Cevap : İsrail oğulları.

Soru 5: Kur’an’ı Kerim’deki ilk surenin ismi nedir?
Cevap : Fatiha suresi.

Soru 6: Kur’an’ı Kerim’deki son sure hangisidir?
Cevap : Nas suresi.

Soru 7: Kur’an’ı Kerim’in kalbi olarak zikredilen surenin ismi nedir?
Cevap : Ya-sin suresi.

Soru 8: Kur’an’ı Kerim’deki en uzun sure hangisidir?
Cevap : Bakara suresi.

Soru 9: Kur’an’ı Kerim’deki en kısa sure hangisidir?
Cevap : Kevser suresidir.

Soru 10: Kur’an’ı Kerim’de besmele kaç defa zikredilmiştir?
Cevap : 114 defa.

Kategori: Din Kültürü
Tag: , ,

Duzgun Turkce ile yazilmayan ve hakaret iceren yorumlar yayinlanmayacaktir, isaretli alanlar doldurulmalidir. *

*